Italiaanse aardappelschotel



Ingrediënten:

1 sjalot
1 kg vastkokende aardappels
2 tenen knoflook
80 gr boter
200 gr mozzarella
40 gr parmezaanse kaas
� dl melk



Bereidingswijze:

Snijd de sjalot in ringen. En leg die een half uur in een bakje koud water.
Laat de uienringen uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 210 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en smoor
ze in 80 gr boter. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met plakjes aardappel.
Leg daarop wat uienringen, plakjes mozzarella en strooi er parmezaanse kaas over.
Giet er een beetje gesmolten boter overheen samen met wat peper en zout. Herhaal
deze volgorde laag om laag en eindig met een laagje aardappel. Giet hier het laatste
restje boter overheen samen met de melk. Zet de schaal een uur in de oven.
Let tegen het einde op dat de aardappels bovenop niet aanbranden.
Leg er desnoods aluminium folie overheen.

Home